понеділок, 16 травня 2016 р.

Конференція «Модель Верховної Ради».

 
  14 травня з 9.45 до 16.00 в Центрі дитячо-юнацької творчості працювала молодіжна конференція «Модель Верховної Ради»Організаторами конференції виступили: Відділ освіти та Відділ сім’ї виконавчого комітету Бердянської міської ради, молоді та спорту, Центр дитячої та юнацької творчості ім.Є.М. Руднєвої, молодіжний клуб “Співдружність”.

    Захід (у якому взяли участь і учні Бердянської ЗОШ №20) представляв собою моделювання діяльності Верховної Ради України. Школярам і студентам надалась можливість відчути себе справжніми депутатами, взяти участь у розробленні та обговоренні законопроекту «Молодь Бердянська: 2016-2020 рр.». 
Захід проводився у декілька етапів. Учасники Моделі були умовно поділені на політичні партії за власним бажанням (демократична, ліберальна, консервативна, соціалістична) або віднесені до позапартійних, де законопроект розглядався у першому читанні. Також було обов’язковим членство в комітетах Моделі Верховної Ради України, де законопроект був розглянутий у другому читанні (Комітет з питань науки та освіти, Комітет з питань культури та духовності, Комітет з питань сім’ї молоді, спорту та туризму, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики). Заключною частиною діяльності Моделі стало прийняття петиції «Молодь Бердянська за зміни»
Організатори перед собою ставили наступні цілі:
-  забезпечити можливість молоді отримати знання законотворчого процесу;
розвивати комунікативні навички шляхом переговорів і прийняття рішень;
- познайомити учасників з інформацією про політичну партію, їх роль в суспільство, політику рішень;
- знайти вирішення конкретної проблеми;
- привернути увагу громадськості до обговорюваної проблеми і можливих рішень;
- підвищити обізнаність про законотворчий процес серед молоді;
- стимулювати розвиток компетенції через неформальне і формальне навчання;
- сприяти розвитку нових ідей і способів вирішення конкретних завдань.

       Щоб приймати правильні і виважені рішення у молоді є можливість вже зараз, працюючи в органах шкільного/студентського самоврядування, громадських організаціях, почати роботу над формуванням свого мислення, розвитком та удосконаленням організаторських і управлінських вмінь та навичок.

Немає коментарів:

Дописати коментар