понеділок, 27 лютого 2017 р.

Масляна-2017

Як на Масляній,
З печі млинці летіли!
З запалу, з жару, з печі,
Всі рум’яні, гарячі!
Масляна, частуй!
Всім млинців подавай!
З запалу, з жару – розбирайте!
Похвалити не забувайте
!




Ось і прийшла весна, а це означає, що за доброю традицією у Бердянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 20 настав час веселого, галасливого і радісного народного свята.




Так, 25 лютого на шкільному подвір'ї відбулося святкове дійство «Масляна-2017».  Для жителів мікрорайону "Колонія" виступали учні, вчителі ЗОШ №20 та колективи будинку культури "Райагропромстач".





Як відомо, Масляна не має фіксованої дати, вона залежить від найголовнішого християнського свята - Великодня. За 7 тижнів до Великодня починається Великий піст. Це давнє християнське свято проводів зимової холоднечі і зустрічі весни, хвилюючого очікування на швидке тепло і незмінне оновлення і оживання природи в дохристиянські часи було приурочене до весняного рівнодення.
Своїм корінням Масляна сягає часів язичництва і черпає звідти багато цікавих традицій та веселих народних ритуалів. Наприклад, незмінний атрибут Масляної - рум'яні, гарячі, апетитні круглі млинці символізують собою ясне сонечко, таке ж рум'яне і жарке.




Окрім святкування приходу весни, завдяки голові мікрорайону "Колонія" Калініченко Світлані Валеріївні, у школі пройшов веселий ярмарок із смачним частуванням. Жоден не залишився байдужим до проведення заходу, адже святкування супроводжувався веселими піснями, танцями та іграми. 

Немає коментарів:

Дописати коментар